Rychlostní trénink pro mládež

Základní pravidla pro trénink rychlosti u mládeže. Na co nezapomenout a kde povolit a kde přitáhnout. Rychlostní trénink pro mládež je skvělým způsobem, jak zlepšit sportovní výkon a ještě rozvíjet důležité dovednosti pro různé sporty.

Základní pravidla pro trénink rychlosti u mládeže. Na co nezapomenout a kde povolit a kde přitáhnout s mladýma puškama.

Rychlostní trénink pro mládež je skvělým způsobem, jak zlepšit sportovní výkon a ještě rozvíjet důležité dovednosti pro různé sporty. Děti a mládež rychlost baví. Koluje jim v žilách a to je skvělý začátek.

Máme pro Vás pár tipů do tréninku rychlosti s mládeží:

rychlostní treénink1.jpg

1. Bez kvalitního zahřátí to nepůjde: Před zahájením jakéhokoli tréninku je rozcvičení důležitou částí. Když máte v plánu rychlostní blok, tak se o to více na warm up zaměřte. RAMP protokol je skvělou a účinou formou.

2. Zaostřeno na techniku: Správná technika je zásadní pro maximalizaci rychlosti a prevenci zranění. Nezapomeňte zdůraznit správnou mechaniku běhu, jako je švih paží, délka kroku a umístění nohou. Nic složitě a nudně. Ale věcně a precizně cvičení procvičujte.

Certifikovaný kurz trenéra dětí a mládeže

3. Začněte se základními cviky: Pro začátečníky je důležité začít se základními cviky, které se zaměřují na zlepšení techniky. Například atletická abeceda je skvělým prostředkem na začátku.

4. Postupně přitlačte na pilu: Jak se sportovci stávají zkušenějšími, můžete postupně zvyšovat intenzitu cvičení. To může zahrnovat přidání odporu nebo sprint ve vyšších rychlostech, na delší vzdálenosti nebo třeba se změnou sklonu - do kopce/z kopce.

5. Síla je základ: Budování síly zlepšuje výbušnost a rychlost. Zapojujte do tréninku plyometrická a explozivní cvičení a silový trénink. Naše šťavnaté celodenní školení RYCHLOSTNÍ A EXPLOZIVNÍ TRÉNINK VE FITNESS Vám ukáže jak na to. Rychlost je jinými slovy velmi rychlá síla. Jsou to dvě sestry, které bez sebe nedají ani ránu.

6. Nezhořet jako papír: Odpočinek a regenerace jsou stejně důležité jako samotné tréninky. Nezapomeňte nastavit v tréninkU správný poměr intervalu zatížení a intervalu odpočinku. Vysvětlujte svým mladým svěřencům a svěřenkyním důležitost kvalitního spánku a výživy, aby optimalizovali výkon a předešli zraněním.

Frekvence rychlostního tréninku pro děti se může lišit v závislosti na věku, tréninkových zkušenostech a sportu dítěte. Obecně však platí, že 2-3 rychlostní tréninky nebo bloky v tréninku týdně budou účinné pro zlepšení rychlosti a obratnosti u mladých sportovců.

Je důležité si uvědomit, že každý trénink by měl být zaměřen na kvalitu před kvantitou. To znamená, že trénink by měl být intenzivní a náročný, ale ne natolik, aby vedl k přetrénování nebo zranění. No a kolik teda? Vše podrobně probereme na akreditovaném školení MŠMT - Certifikace trenéra dětí a mládeže.

Efektivní WARM UP

 

autor: Filip Raptopulos, master trenér 3D FITNESS Academy

www.3dfa.cz

 

Stačí chtít.

Rádi vám poradíme
i s vaším fitness

Realizujeme úspěšná fitness centra. Při naší práci vytváříme příjemnou atmosféru s klienty u malých i velkých projektů.

KONTAKTUJTE NÁS
Business, Equipment, E-commerce, Academy, Gym
Rádi vám poradíme i s vaším fitness

Získejte E-Book zdarma

Zadejte svůj e-mail a obdržíte komplexní návod, jak bezpečně a úspěšně obnovit provoz Vašeho fitness centra.

Přihlášením souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení a se zpracováním osobních údajů.